Qui som?

Qui som?

 

CDR la Safor és una ONG d’acció social, integrada en la confederació de centres de desenvolupament rural (COCEDER), creada en l’any 1974 com a centre educatiu, els  principals beneficiaris van ser els  fills/es dels agricultors que, com no podien mantindre’ls per a no perdre contacte amb els familiars, es quedaven una semana al centre i una altra a casa que inclou entre les seues finalitats el desenvolupament integral del medi rural, mitjançant iniciatives socials, educatives i culturals de la zona, com accions de solidaritat i voluntariat dirigits a tota la població i especialment als col·lectius més desfavorits de la zona i/o en situació d’exclusió social.

 

Lluitem per la inclusió social i per extirpar l’exclusió, reduint al màxim les desigualtats socials en el centre polític de la nostra terra. L’escola FP La Safor (escola de la terra), situada a Beniarjó, és un lloc d’intercanvi d’experiències i un centre de formació, on els protagonistes actius són els alumnes que s’encarreguen de la agricultura.

 

Col·laborem fent xerrades tant per alumnes del centre com per als pares d’aquests. Realitzem tallers de memòria i activitat física per a les persones de la tercera edat, així com també meditem i resolem els conflictes que puguen tindre. Per als nouvinguts fem classes de valencià i història. També busquem treball  i emprenedors, a més, fem programes socioeducatius i culturals per als joves.  Quant al medi ambient, realitzem activitats sobre el desenvolupament integral del medi rural.

Som una ajuda fonamental per a les persones dependents, pagant lloguers, medicaments, ajuda econòmica, sempre i quan es demostre amb un informe que necessiten ajuda laboral.

Ens mantenim mitjançant subvencions (abans estatals i ara autonòmiques), donacions, finançament propi dels socis, venent llibres i curs de voluntaris. El nostre projecte pròxim, és continuar amb els mateixos projectes que hem estat fent anteriorment depenent del pressupost del que disposem.

 

El més important és que els alumnes coneguen la importància del CDR. A través de la revista “La taqueta” proporcionem informació sobre l´escola i en part de la nostra ONG,  per això ens ajuda a que alumnes, pares i gent interessada la coneguen. Una vegada s´han assesorat, poden formar part del CDR com a voluntari o soci i donar idees per als nostres projectes.